Over mij

Mijn naam is Mac Kers en houd mij bezig met glassfusing.
Hierbij laat je stukken glas gedeeltelijk met elkaar versmelten. De mate van versmelten en daarmee het uiteindelijke resultaat, wordt bepaald door het gekozen stookproces.

Ik ben eerst begonnen met het volgen van diverse workshops en werd gegrepen door de ongekende mogelijkheden van fusen. Uiteindelijk heb ik een eigen glasoven aangeschaft, hierdoor kan ik nu het gehele creatieve proces van begin tot eind zelf uitvoeren, wat het extra leuk maakt.

Mijn werk is veelal te herkennen aan de vele kleine stukjes glas die samen weer een geheel vormen. De open ruimtes tussen de glasdelen geven het kunstwerk net weer wat extra's of zijn onderdeel van de vorm of verhaal achter het object.

Het versterkende visuele effect van licht op het kunstwerk zie je ook veelvuldig terug komen. De schaduw is dan onderdeel van de vorm. De werken kunnen 2D en 3D zijn. Abstracte vormen of figuratief, beide vindt je terug in mijn ontwerpen.

Voor het presentatiemateriaal wordt veel gebruikt gemaakt van natuurlijke materialen. Een stuk oud hout of steen waar een verhaal aan zit.